Wintersport Andalo

Skilift in AndaloHet skigebied van Andalo is een gebied dat goed scoort onder de kenners ondanks het bescheiden aantal kilometers piste zou doen vermoeden. De pistes hebben een grote verscheidenheid en staan in combinatie met de grote capaciteit liften voor veel wintersportplezier.
In het gebied wordt continue geïnvesteerd, zo zijn er het afgelopen seizoen enkele pistes verbreed en zijn er nieuwe liften bijgebouwd. Andalo behoord derhalve tot de eerste klasse skigebieden dat modern, snel en goed georganiseerd is.
Ook de dekking wat betreft de sneeuwkanonnen is een van de beste in de Dolomieten en beslaat nu ongeveer 95% van de pistes.

Iedereen die ooit in Andalo is wezen skiën, ongeacht hun niveau, komt terug met geweldige verhalen.
Voor de beginners is er een oefenweide in het dorp alsmede halverwege het skigebied waar de sneeuw altijd goed is. De gewone en gevorderde skiërs kunnen hun bevlogenheid kwijt op de lange rode en blauwe pistes die altijd goed geprepareerd zijn zonder vlakke en andere onplezierige stukken. Voor de zeer gevorderde skiërs zijn er nog een aantal zwarte pistes.
Kortom, lange en uitdagende pistes die je niet gauw zullen vervelen!

Een ander leuk ding aan Andalo is het vriendelijke en levendige dorp zelf. Geen hoge prijzen en slechte service, nee het is echt een dorp met karakter. Er zijn tal van bars en niet-ski-activiteiten te beleven. Een rit maken door de bossen met een door een paard getrokken slee is een werkelijk genot.
Al met al, een aanrader!

Wintersport toppers: