Wintersport Livigno

Een van de grootste en hoogste skigebieden in deze regio is Livigno. Ontstaan door een aaneengroeiing van drie dorpjes langs een 3km lange weg. Met een hoogte van 1815m waarop Livigno legen is maakt het dit gebied tot een geweldig wintersportgebied met een grote sneeuwzekerheid. Skiën tot in het dorp is hier dan ook heel normaal zelfs tot laat in het seizoen. Door het historische isolement staat Livigo daarnaast ook bekend om zijn belastingvrij zijn.

Het skigebied van Livigno is onderdeel van het Alta Valtellina Ski Area en geeft toegang tot 110km aan pistes. Daarnaast kan middels een uitgebreide skipas toegang worden verkregen tot de andere skigebieden van Alta Valtellina als Bormio en Santa Caterina.

Skien in Livigno

Livigno is een goede keuze voor de beginners doordat er in het lager gelegen gebied voornamelijk sleepliften zijn, die parallel aan het dorp lopen over de zonnige weides waarop uitstekend geoefend kan worden. Dit lager gelegen gebied geniet niettemin ook van de grote sneeuwzekerheid dankzij Livigno's liging qua hoogte.
Het hoger gelegen skigebied is meer geschikt voor de (licht) gevorderden, maar deze voornamelijk brede en gladde afdalingen zijn ook voor de beginners aan het einde van hun eerste week goed te doen.
Het skigebied bestaat in feite uit zes losse skigebieden rond het lange dorp, hoewel de meeste gebieden middels liften met elkaar zijn verbonden, blijft het gebied opgesplitst in tweeën door het dorp zelf.

Snowboarden in Livigno

De pistes hoger gelegen in het gebied zijn vrijwel allemaal voorzien van stoeltjesliften en daarom nog eens snowboard vriendelijk. Een klein aantal van de pistes is helaas verboden terrein voor snowboarders maar desalniettemin blijft er ruim 70km aan piste toegankelijk.
Verder is er een half-pipe aanwezig op de Mottoino zijde waar tevens een fun park is met diverse jumps. Als laatste beschikt het gebied nog eens over twee boardercross parcoursen.
En niet geheel onbelangrijk is Livigno's laag geprijsde uitgaansleven dat elk jaar weer een grote boarding menigte trekt.

Vandaag der dag staat Livigno dus bekend om haar geweldige sneeuw en goedkope abprès ski!

 

 

Wintersport toppers: