Wintersport Ortisei

Winter in OrtiseiHet skigebied van Ortisei geniet een prachtige locatie in de Italiaanse Dolomieten, en is gelegen in het hart van het welbekende Selva/Val Gardena skigebied. Het gebied ligt op een hoogte van 1236 meter. Ortisei heeft een goede aansluiting met de Sella Ronda, een 50km lange skitocht welke door verschillende dorpjes leidt. De Sella Ronda zelf is een uitgestrekt skigebied met een onthutsende 1200km aan piste, gefaciliteerd door 460 skiliften. Een bus brengt je weer terug naar Bolzano, of je rijdt de andere kant richting Passo di Sella en Passo di Gardena op.

Skieën in Ortisei

Het middel hoog gelegen gebied van Ortisei is een paradijs voor de beginners en de licht gevorderde skiërs door de aanwezigheid van goede oefen wijdes en vele blauwe pistes. De Seceda en de Alpe di Siusi zijn bereikbaar middels comfortabele liften, deze brengen je tot een hoogte van wel 2518m. Ortisei's eigen skigebied is maar klein met 19km aan pistes, maar de pistes worden dan ook uitstekend geprepareerd. Verder is er een goede verbinding mogelijk met de alom bekende Sella Ronda, dankzij een gratis pendelbus.

Ortisei skivakantie

Ortisei is een karakteristiek stadje dat uitstekend past bij de prachtige omgeving tussen de nog prachtigere bergen. De gemeente Ortisei is grotendeels autovrij en is daarom een aangename plek om rond te slenteren op elk moment van de dag of nacht. Ortisei is het belangrijkste kooppunt van activiteiten in Selva en Val Gardena (twee van de meest bekende ski-regio's van Italië). Apres-ski is levendig gedurende het gehele seizoen, met een bruisend nachtleven, goede restaurants, sport, gezinsvriendelijke activiteiten en volop gelegenheid om te winkelen.

Wintersport toppers: